Skjult teater

NB! Kan også fremføres på engelsk! british_flag

Skjult teater er en noe annerledes form for humor. Det hele går ut på å få deltagere, kolleger eller ansatte til å tro de er med på noe som er ordentlig og faglig relevant, men så blir de lurt. Man kan se det som en live-versjon av skjult kamera, men uten kamera.

Tusen takk! Alle var meget fornøyde og glade etter at de forstod at det heldigvis bare var humor.
Det ble en svært vellykket start på landsmøtet!!

Kitty Larsgaard – Humanetisk Forbund

Det hele begynner troverdig og riktig, og så tar det mer og mer av. Et slikt innslag kan oppfattes både underlig, pinlig og latterlig. Noen tar spøken raskt, mange er med på de merkeligste teorier hele veien, mens andre igjen får lyst til å finne frem flaueputen. Uansett er lettelsen som regel stor når det hele avsløres til slutt. Ofte til både latter og applaus.

Freddy Kjensmos har fremført flere titalls ulike skjult teater-karakter. Innslagene fremføres ofte på en annen dialekt, han kan være svensk eller han kan opptre på engelsk.

Her er noen eksempler:

  • Den forsagte Rune Berntsen fra Vestfold, som reiste seg i Pål Atle Skjervengens avslutningsmiddag som styreleder, og holdt en tale så pinlig at folk rødmet og satt med hodet i hendene.
  • Fullmektig Bjørn Romsås fra samferdsel i Oslo Kommune skremte vannet av t-banekontrollører som trodde de måtte begynne å deklamere dikt for snikerne i fremtiden.
  • En jordnær hedmarking som snakket om Samhandlingsreformen i et astrologisk perspektiv for 500 leger (se klipp under).

Eller hva med en litt merkerlig men svært jovial politimann som kommer innom for en alvorsprat under aperitiffen eller get to gether-samlingen?

Med skjult teater er mulighetene mange. Det er bare fantasien som setter begrensninger, og du som arrangør er velkommen til å komme med innspill, ideer og ønsker.

Varighet er vanligvis cirka 15-20 minutter og manus spesialskrives for hver anledning.

Skjult teater er en ypperlig måte å starte et arrangement på, for å vekke folk litt opp midt i det faglige eller som en annerledes form for underholdning på kveldsarrangementet eller under middagen.

NYHET! Et helt nytt innslag for settinger der publikum er samlet til middag, er den morsomme og sjarmerende kokken Bruce.

Freddy Kjensmo moret Forskningsrådets divisjon for energi, ressurser og miljø med sin skjult teater-forestilling på vårt divisjonsseminar på Holmsbu. Ca 70 ansatte ble delvis lurt og helveis underholdt av vår nye kollega i avdelingen for klima- og polarforskning. Særlig artig og kanskje litt skremmende var dette for Herman, som skulle dele kontor med «Even Larsen». Han trodde virkelig på at denne utadvendte fyren, med sine sære kontorvaner og mangelfulle forskningspolitiske antenner, var den han fra nå av skulle tilbringe arbeidshverdagen sammen med, helt til Even tok av parykken og ble Freddy igjen.
Mari Solerød
 – Norges forskningsråd

Ta kontakt med Tullekontoret hvis du vil få Freddy Kjensmo til å lure dine ansatte eller kolleger trill rundt.

For booking eller forespørsler om skjult teater trykk her.