Skjult teater

NB! Kan også fremføres på engelsk! british_flag

Skjult teater er en noe annerledes form for humor. Det hele går ut på å lure deltagere, kolleger eller ansatte til å tro de er med på noe som er ordentlig og faglig relevant.

Tusen takk! Alle var meget fornøyde og glade – etter at de forstod at det var humor. Det ble en veldig vellykket start på landsmøtet!!                                                                  Kitty Larsgaard – Humanetisk Forbund

Det hele begynner troverdig og riktig, og så tar det mer og mer av. Et slikt innslag kan oppfattes både underlig, pinlig og latterlig. Noen tar spøken raskt, noen er med på de merkeligste teorier hele veien, mens andre igjen synes det hele er veldig pinlig. Uansett er lettelsen som regel stor når det hele avsløres til slutt. Ofte til både latter og applaus.

Freddy Kjensmos har fremført flere titalls ulike skjult teater-karakter. Innslagene utføres ofte på en annen dialekt, han kan være svensk eller han kan opptre på engelsk.

Her er noen eksempler:

  • Bjørn Romsås fra helsedirektoratet som snakket for måpende leger og sykepleierer ved øyeavdelingen på Haukeland om vannets helberedende virkning.
  • Rune Berntsen fra Vestfold, som reiste seg i Pål Atle Skjervengens avslutningsmiddag som styreleder, og holdt en tale så pinlig at folk rødmet og satt med hodet i hendene.
  • Rune Temte var fullmektig fra samferdsel i Oslo Kommune, og skremte vannet av t-banekontrollører som trodde de måtte begynne å deklamere dikt for snikerne i fremtiden.                   
  • Jordnær hedmarking som snakket om Samhandlingsreformen i et astrologisk perspektiv for 500 leger (se klipp under):

Eller hva med en litt merkerlig politimann som kommer innom for en alvorsprat under aperitiffen eller get to gether-samlingen?

Med skjult teater er mulighetene mange. Det er bare fantasien som setter begrensninger, og du som arrangør er velkommen til å komme med innspill og ønsker.

Varighet er vanligvis cirka 15 minutter og manus spesialskrives for hver anledning.

Skjult teater er en ypperlig måte å starte arrangementet på, for å vekke folk litt opp midt i det faglige eller som en annerledes form for underholdning på kveldsarrangementet eller under middagen

NYHET! Et helt nytt innslag for settinger der publikum er samlet til middag, er kokken Bruce. Se også kombinasjonspakken.

Freddy Kjensmo moret Forskningsrådets divisjon for energi, ressurser og miljø med sin skjult teater-forestilling på vårt divisjonsseminar på Holmsbu. Ca 70 ansatte ble delvis lurt og helveis underholdt av vår nye kollega i avdelingen for klima- og polarforskning. Særlig artig og kanskje litt skremmende var dette for Herman, som skulle dele kontor med «Even Larsen». Han trodde virkelig på at denne utadvendte fyren, med sine sære kontorvaner og mangelfulle forskningspolitiske antenner, var den han fra nå av skulle tilbringe arbeidshverdagen sammen med fra nå av, helt til Even tok av parykken og ble Freddy igjen.
Med vennlig hilsen
 Mari Solerød
 – Norges forskningsråd

Ta kontakt med Freddy Kjensmo hvis du vil lure dine ansatte eller kolleger trill rundt.

For booking eller forespørsler om skjult teater trykk her.